Prodecanul Baroului Argeş, avocata Luminiţa Ioana, este noul preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş

Prodecanul Baroului Argeş, avocata Luminiţa Ioana, este noul preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş

14 mai 2024

Avocata Luminiţa Ioana, prodecan al Baroului Argeş, a preluat funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş.

în foto- jr. Sandu Nichita- membru Colegiul de Conducere al Curţii de Arbitraj Comercial Argeş, Luminiţa Ioana- preşedinte, George Caval- preşedinte CCIA Argeş, Floriniţa Ciorăscu- fost preşedinte Curte Arbitraj Comercial Argeş, Simion Zanfir- director CCIA Argeş

Potrivit declaraţiilor preşedintelui CCIA Argeş, George Caval, fosta preşedintă, ex-magistrata Floriniţa Ciorăscu, a renunţat la această funcţie din motive personale.

“Decizia de numire a doamnei avocat Luminiţa Ioana, începând cu data de 1 mai, a fost luată în şedinţa Colegiului de Conducere a Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Argeş, care a avut loc luna trecută. Doamna Floriniţa Ciorăscu a cerut eliberarea sa din funcţie din motive personale. Ne bucurăm pentru alegerea doamnei avocat Luminiţa Ioana, în primul rând datorită experienţei domniei sale în domeniu. Deja, am pus-o în legătură cu domnul Ştefan Deaconu (n.r. unul dintre avocaţii echipei care a câştigat celebrul proces Roşia Montană), preşedintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comert și Industrie a României, care va şi sosi în Argeş pe data de 30 mai în cadrul unei conferinţe de pregătire profesională, la care a fost invitat şi mediul de afaceri argeşean.”– ne-a declarat preşedintele CCIA- Argeş, George Caval.

Noul preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Argeş, avocata Luminiţa Ioana, îşi propune să promoveze beneficiile procedurilor arbitrare atât de necesare în rezolvarea litigiilor.

“Principalul obiectiv pe care mi l-am propus la preluarea acestei funcții este acela de a promova avantajele acestei proceduri arbitrale ca fiind o modalitate alternativă și mult mai rapidă și eficientă de soluționare a litigiilor. Conferința de pregătire profesională având tema Arbitrajul Comercial- Avantaje şi Practici va avea loc pe 30 mai 2024, orele 14, la sediul Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Argeș. Vor fi prezentaţi specialişti renumiţi din acest domeniu şi echipa de arbitri.”– ne-a declarat preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Argeş, avocat Luminiţa Ioana.

În cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Argeş îşi desfăşoară activitatea 17 arbitri: foşti magistraţi, avocaţi şi jurişti, notari, executori judecătoreşti, ş.a.